dilluns, 1 de juny del 2020

Kugelhopf

El kugelhopf, també conegut amb molts altres noms (gugelhupf, kouglof, rodonkuchen, bábovka...), és una especialitat culinària d'Alsàcia, Suïssa, Àustria, el sud d'Alemanya, Bohèmia i altres territoris. El kugelhopf és una mena de bescuit amb una forma característica de muntanya, buida al mig, que es prepara en un motlle especial. Generalment, es tracta d'una especialitat festiva, relacionada amb el Nadal, els casaments, naixements i festes locals. La varietat més coneguda es prepara amb farina, ous, llet, mantega, ametlles i panses i, actualment, es consumeix en els esmorzars, mentre que la variant salada, que inclou cansalada i fruits secs, se serveix com a aperitiu. 
El segell és dedicat al Farman F.60 Goliath, un avió comercial utilitzat entre 1919 i 1931.
La postal l'ha enviat en Gilles.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada