La galette de fajol (també anomenat blat negre o blat sarraí) és una mena de crep salada, típica de l'Alta Bretanya, la part més oriental del país. La recepta és senzilla, es barreja farina de fajol amb una petita part de farina de xeixa, ous i sal i se n'estén una capa fina sobre una paella amb una mica de mantega o un billig , una mena de placa circular típica de Bretanya, que serveix per fer galettes i creps. La galette s'acompanya amb pernil, ou o formatge i amb sidra per beure. Malgrat el nom de blat negre, el fajol no és cap cereal i, per tant, té propietats diferents; a Catalunya, només es conrea a la Garrotxa.
La postal i la recepta l'ha enviat l'Albert. Els segells són de la tramsesa que ens ha fet arribar en Gilles. Els segells són dedicats a dues flors, la jonquille, nom comú de diverses espècies de plantes del gènere Narcissus, i la passiflora, un gènere amb centenars d'espècies diferents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada