dimecres, 3 de juliol del 2024

Un poble dong

Els dong són una de les minories ètniques del sud de la Xina. Zhaoxing, a la província de Guizhou és un municipi habitat pels dong, format per onze pobles, el més gran dels quals dóna nom al municipi. El poble de Zhaoxing té uns quatre mil habitants i conserva molts edificis antics de fusta, cinc torres de tambor i també ponts coberts coneguts com a "ponts del vent i de la pluja". La zona és una destinació turística cada vegada més popular. 
La postal és de prepagament, però s'hi ha afegit un segell d'una sèrie que commemora el canvi de segle i de mil·leni. 
La postal l'ha enviat l'Atomu.





dimarts, 2 de juliol del 2024

Ballarí hopi

Els hopi són una de les nacions índies amb una personalitat més destacada, amb una riquíssima i complexa mitologia i un cicle de cerimònies  tradicionals que es mantenen, malgrat les influències cristianes. Un dels rituals hopi més famosos és de la Dansa de la Serp, un esdeveniment anual en el que els ballarins manipulen serps vives mentre ballen. El poble hopi viu, actualment, en una reserva del nord-est d'Arizona. La fotografia, de 1900,  pertany a l'extens treball del fotògraf i etnòleg Edward S. Curtis (1868-1952), que va voler documentar un món que s'extingia. 
El primer segell és dedicat a l'aniversari de la Llei de Puresa d'Aliments i Medicaments, aprovada  el 1906, i al seu impulsor, el químic Harvey W. Wiley (1844-1930).
La postal l'ha enviat en John.




dilluns, 1 de juliol del 2024

Villedommange

Villedommange, o Ville-Dommange, és una comuna del departament del Marne. És un poble de vinyes i de producció de xampany, d'uns 400 habitants. El poble es troba a la Montagne de Reims, una zona situada per sobre dels 200 metres només, però que destaca sobre la Plana de la Xampanya, situada a uns 80 metres. Hi destaca l'església de Saint-Lié, construïda entre els segles XIII i XV i, també, la cooperativa de la Societat Vinícola de Villedommange i, a prop, s'hi troba la capella i el cementiri de Saint-Lié.
La postal l'ha enviat en Waldemar.