diumenge, 16 d’abril del 2017

Arc de Triomphe de l'Étoile

L'Arc de Triomphe de l'Étoile, o simplement l'Arc de Triomf, es troba a la Plaça Charles De Gaulle de París i és el punt de partida d'una dotzena de grans avingudes, creades a la gran reforma urbanística del segle XIX, entre les quals destaca l'Avinguda dels Champs-Élysées, una de les imatges icòniques de París. L'Arc de l'Étoile es troba alineat amb l'Arc de Triomphe du Carroussel i, ara també, amb la Grande Arche de la Défense. L'Arc de Triomf va ser encarregat per Napoleó, però es va acabar construïnt el 1836.



L'Arc de Triomf té un gran pes simbòlic, amb la Tomba del Soldat Desconegut i la flama eterna que hi crema en honor dels caiguts per França. Els principals grups esculpits fan referència a la Marsellesa 1792, el Triomf de 1810, la Resistència de 1814 i la Pau de 1815. Hi ha també baix relleus que mostren diversos esdeveniments i batalles, com l'Austerlitz. A l'interior hi ha gravats els noms de grans personalitats de la Revolució i de l'Imperi. 

Les postals i els segells formen part de les generoses trameses d'en Gilles. Un très grand merci !.
Els segells pertanyen a la sèrie dedicada als vitralls de temples emblemàtics, en aquests cas de Notre-Dame de París i de la Sainte-Chapelle, també de París.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada