dilluns, 12 de gener de 2015

Puput

La puput, Upupa epops, és un ocell present a bona part d'Europa i Àsia, excepte les zones més septentrionals,  que hiverna a l'Àfrica, el Sud d'Àsia i part del Sud d'Europa. Fa entre 25 i 29 cm i té un aspecte inconfusible, de color marró rosat, amb les ales ratllades de blanc i negre. El bec, una mica corbat, és prim i llarg. També té un floc de plomes erèctils o cresta de 5 o 6 cm. . Viu en zones obertes, horts i boscos de zones poc muntanyoses i menja llagostes, formigues, aranyes, cucs i larves.
La postal l'envia Berthy.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada