divendres, 28 d’octubre del 2016

Bismarckturm de Salzwedel

La Torre de Bismarck o Bismarckturm, és un tipus de monument propi d'Alemanya, construïts en honor del canceller Otto von Bismarck. Entre 1869 i 1934 se'n van alçar uns 250, dels quals uns 175 es mantenen dempeus, majoritàriament a Alemanya i als territoris que foren alemanys, i també a les antigues colònies alemanyes a l'Àfrica o a Oceania. En general no pretenien tenir cap funció de vigilància o d'observació panoràmica, sinó que havien de ser "columnes de foc", coronades per una foguera permanent. Una de les que es conserven és la de Salzwedel, a l'estat de Saxònia-Anhalt. 


La postal l'ha enviat l'Eva, que hi ha afegit també una altra postal que mostra el Castell de Kynast o Chojnik (en alemany Kynastburg o Burg Chojnik, en polonès Zamek Chojnik), actualment al sud-oest de Polònia, on se situa la llegenda de Kunegunda, una donzella que obligava els seus pretendents a mostrar el seu valor en aventures que solien acabar amb la mort del cavaller. 


L'Eva hi ha afegit encara una tercera postal amb una cita de l'escriptor francès Honoré de Balzac, que diu aproximadament : "La solitud és bella, però l'home necessita que algú li vagi repetint que la solitud és bella".

El primer segell és dedicat al Far de Kampen, a l'illa de Sylt, una de les Illes Frisones Septentrionals, al Mar del Nord, molt  a prop de la costa danesa. 
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada