dijous, 11 d’agost del 2016

Carta i postal de Bèlgica

El Campionat Nacional de Filatèlia Westfila-2016 s'ha celebrat a la ciutat de Roeselare, a la província de Flandes Occidental (West-Vlaanderen), entre el 10 i el 12 de juny. Al llarg d'aquestes jornades el correu belga presenta algunes de les seves emissions, com les dedicades a la Reserva Natural del Zwin, a la costa flamenca, o a la Primera Guerra Mundial. 
La postal mostra ua de les espècies més comunes d'ànecs, present a tot l'hemisferi nord, l'ànec collverd, Anas platyrhynchos, que presenta grans diferències entre els acolorits mascles i les femelles de color marró. La postal porta dos dels segells dedicats a la flora i la fauna de Zwin : l'espàtula comú o becplaner, Platalea leucorodia, i una planta pròpia de zones sorrenques del litoral, Atriplex pedunculata. El mata-segells és el corresponent al primer dia d'emissió.
Dank je wel, Johan.





El sobre ha estat franquejat amb un dels segells dedicats a la Primera Guerra Mundial, la Gran Guerra, en aquest cas la conquesta de la ciutat de Tabora, a l'Àfrica Oriental Alemanya (actual Tanzània) el setembre de 1916, per part de tropes colonials del Congo Belga, comandades pel general Charles Tombeur (1867-1947).





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada