dimarts, 2 d’agost del 2016

Carta d'Andorra

Aquesta carta ha arribat d'Andorra la Vella, la capital del Principat. Ha estat franquejada amb un segell dedicat a Mercè Rodoreda i amb tres segells de l'època anterior a l'euro, dedicats als costums i vestits tradicionals i el seu valor facial s'expressa en pessetes espanyoles. 
El primer segell és dedicat a Mercè Rodoreda (1908-1983), probablement l'autora contemporània en llengua catalana més influent, traduïda a un gran nombre d'idiomes. Va escriure poesia, teatre i contes, però excel·leix principalment en la novel·la. D'entre les seves obres, destaquen : "Aloma" (1936), "La Plaça del Diamant" (1962), "El carrer de les camèlies" (1966) o "Jardí vora el mar" (1967).
Els altres tres segells són dedicats als vestits tradicionals, els dos primers, i al casament tradicional. Els vestits típics andorrans són com els de Catalunya. El vestit femení iclou faldilla estampada, brusa blanca, cosset, davantal, ret al cap i mitenes als braços. El vestit masculí inclou la barretina, camisa blanca, armilla o jaqueta, calçó i mitja blanca i faixa. Homes i dones calcen espardenyes de vetes. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada