dijous, 2 de juny del 2016

Andrei Rubliov : Icona de la Trinitat

La Icona de la Trinitat o Trinitat de Rubliov, pintada al segle XV, és considerada una de les obres mestres de l'art rus i és una de les icones més venerades del món ortodox. El seu autor, Andrei Rubliov (1360/70-1427/30) és un dels mestres indiscutibles d'aquest art. La icona mostra el tema de la Trinitat de l'Antic Testament, amb els tres àngels que van visitar Abraham a l'Alzina de Mambré. Tot i el seu tema, però, es considera una representació de la Santíssima Trinitat en què l'àngel de l'esquerra seria Déu-Pare, beneïnt el calze, l'àngel del centre seria Jesucrist i el de la dreta, l'Esperit Sant. La inclinació del cap dels dos darrers mostra la seva submissió al Pare. Els elements que apareixen sobre cadascun reforcen aquesta idea: la casa d'Abraham representaria la voluntat creadora del Pare, l'alzina equivaldria a l'arbre de la vida, a la crucifixió, mort i resurrecció del Fill, i la muntanya, l'ascens espiritual que realitzem amb el suport de l'Esperit Sant.
El primer segell commemora el 200 aniversari del naixement del pintor Pavel Fedotov (1815-1852) i mostra una de les seves obres, pintada el 1849, "Retrat de Nadezhda Zhdanovich tocant el clavicèmbal".
En pocs dies han arribat dues postals amb aquesta obra, una l'envia la Júlia des de Chelyabinsk, i l'altra l'Elena des de la regió de Moscou.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada