dissabte, 21 de gener del 2017

Setmana Santa a Idanha (1)

Els temps de Quaresma, Setmana Santa i Pasqua tenen un gran nombre de tradicions associades, algunes de molt antigues. Un dels indrets on es conserven moltes d'aquestes tradicions és al municipi d'Idanha-a-Nova, al districte portuguès de Castelo Branco. El municipi, fronterer amb la província espanyola de Càceres, és un dels més grans de Portugal, tot i que no arriba als 10 mil habitants, repartits en un bon nombre de pobles i parròquies. En Gilles ens ha enviat tota una col·lecció de postals sobre la Setmana Santa a Idanha. 
La primera postal mostra la tradició de l' Encomendação das Almas, en què grups de persones devotes recorren els carrers de nit, durant la Quaresma, amb càntics en favor de les ànimes dels difunts, per tal que assoleixin la salvació. A Idanha-a-Nova (2350 habitants) un grup de fidels que encomanen les ànimes passen davant la Igreja Matriz de la localitat. 


La tradició d'encomanar les ànimes també es manté en un altre poble del municipi, São Miguel de Acha (560 habitants).

La tercera postal mostra la celebració dels oficis del Dijous Sant, que recorden el Sant Sopar i la institució de l'Eucaristia. La imatge és de l'església de la Misericòrdia, al poble de Segura (175 habitants).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada