diumenge, 8 de juny del 2014

Els encants del Perigord

El Perigord ( en occità Peiregòrd o Perigòrd, en francès Périgord) és una comarca del nord-est d'Aquitània, que es correspon aproximadament amb el departament de la Dordonya (Dordogne). Se sol dividir en quatre zones : el Perigord verd, al nord, amb capital a Nontron, el Perigord blanc, al centre, amb capital a Périgueux, el Perigord negre, al sud-est, amb capital a Sarlat-la-Canéda, i el Perigord porpra, al sud-oest, entorn de Bergerac. És una zona rural, dedicada als cereals, els fruiters i les vinyes, famosa per la producció de tòfones i també pel foie gras, els vins i una cuina derivada de la cria d'ànecs i oques, amb plats com el magret i el confit. Compta amb nombroses viles medievals i castells i també importants restes prehistòriques, com les coves de Lascaux.
El primer segell és dedicat a Anna de Bretanya (1477-1514), que va ser reina consort de França i la darrera sobirana de Bretanya, de memòria molt respectada pels bretons. El segon segell, compost, és dedicat al Palau dels Comtes de Poitou i Ducs d'Aquitània, una construcció originària del segle IX, a Poitiers, on entre 1192 i 1204 Elionor d'Aquitània (1122-1204) va fer construir la Grande Salle, probablement la sala més gran de l'Europa del seu temps. 
La postal l'envia la Nathalie.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada